Du har ikke adgang til at tilgå siden.

Tryk her for at komme til forsiden.

Patienter med KOL er i kontakt med flere forskellige sundhedsfaglige personer i løbet af deres sygdomsforløb, og det er vigtigt for patienternes behandling og livskvalitet, at der løbende er fokus på deres ernæringstilstand.
Vi har samlet en række nyttige links til dig, der arbejder med personer med KOL heriblandt Den Nationale Kosthåndbog, Sundhedsstyrelsens vejledning til at opdage underernæring og generel viden om KOL.
Få 5 gode råd til, hvordan du bedst kan hjælpe KOL-patienten med at håndtere sygdom, vægt og behandling.



En KOL-patient bør ikke tage på, men bør heller ikke blive undervægtig. Så hvordan sikrer du, at personer med KOL får de rigtige mængder og den rigtige ernæringssammensætning? Det kan du læse mere om her.
Kender du reglerne for grøn recept? Patienter, der er alvorligt syge eller svækkede, kan få offentligt tilskud til at dække udgifterne til ernæringspræparaterne. Se, hvordan du kan hjælpe her
Sundhedsstyrelsen udarbejdet et flowdiagram til screening, behandling og journalisering af patienter, i ernæringsmæssig risiko. Se, hvordan du anvender det i praksis

Mange patienter med KOL oplever desværre at tabe sig i forbindelse med deres sygdom, og det kan være alvorligt. Her kan du læse om de mange faktorer, der kan være årsager til vægttab ved KOL.